Better Globe Forestry Ltd.

Better Globe Forestry Ltd.

Η δασoκομική εταιρεία στην Κένυα και την Ουγκάντα που διαχειρίζεται τα δέντρα

Όπως και οι περισσότεροι μεγάλοι όμιλοι, εργαζόμαστε ως ομάδα εταιρειών, με κάθε εταιρεία να επικεντρώνεται σε μια διαφορετική πτυχή των δραστηριοτήτων.

Το Better Globe Forestry Ltd. είναι μια εταιρεία στην Κένυα, η ιδιοκτησία της οποίας ανήκει στους ιδρυτές της, οι οποίοι εργάζονται επίσης στην εταιρεία.

ΗΤο Globe Forestry Ltd. είναι συμβαλλόμενο μέρος σε όλες τις συνεργασίες στην Κένυα και την Ουγκάντα. Είμαστε επίσης αυτοί που φυτεύουμε και φροντίζουμε τα δέντρα που αγοράζετε ως πελάτης και αυτοί που θα πραγματοποιήσουν τις επαναγορές βάσει της συμφωνίας για τα δέντρα που κατέχετε.

Λειτουργούμε τις φυτείες και εκπαιδεύουμε και στηρίζουμε τους αγρότες-εταίρους που φυτεύουν δέντρα σε συνεργασία με εμάς. Διοργανώνουμε επίσης εκδρομές για τους πελάτες και τους πρεσβευτές από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις μας στην Κένυα και την Ουγκάντα.

Βαθιά ριζωμένη στην επιχειρηματική κοινότητα της Κένυας

Το Better Globe Forestry Ltd. έχει πολύ καλή φήμη στην Κένυα και την Ουγκάντα. Συνεργαζόμαστε με πολλούς άλλους οργανισμούς και είμαστε καλά συνδεδεμένοι με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Σε αντίθεση με πολλές άλλες δασοκομικές εταιρείες, εργαζόμαστε “από κάτω προς τα πάνω”, δηλαδή βασίζουμε όλα τα σχέδια και τις αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο.

Αυτός είναι ένας χρονοβόρος τρόπος εργασίας, αλλά σε αντάλλαγμα, λαμβάνουμε σημαντική τοπική στήριξη για όλες τις επιχειρήσεις μας, ενώ συμβάλλουμε στη μείωση του προβλήματος της διαφθοράς στο ελάχιστο. Επιπροσθέτως, δεν συμμετέχουμε στην αποκαλούμενη “αρπαγή γης” και σε όλα τα προβλήματα που αυτή μπορεί να επιφέρει, τόσο για εμάς όσο και για την επιχειρηματική κοινότητα.

The Norwegian ambassador to Kenya, Kenya's vice president and founder of Better Globe Rino Solberg. July 2008

Ο Νορβηγός πρεσβευτής στην Κένυα, ο αντιπρόεδρος της Κένυας και ο ιδρυτής του Better Globe, Rino Solberg. Ιούλιος 2008

Ίδρυμα Better Globe

Από το 2016, δημιουργήσαμε επίσης ένα ίδρυμα, το Ίδρυμα Better Globe, για να διακρίνουμε σαφέστερα το φιλανθρωπικό μέρος της επιχείρησής μας από το εμπορικό. Όταν αγοράζετε ένα πακέτο δωρεάς, το μέρος της δωρεάς θα καταλήξει στο λογαριασμό του ιδρύματος και θα διοχετευθεί από εκεί, για να διασφαλιστεί ότι κάθε λεπτό χρησιμοποιείται σωστά και πηγαίνει σε δωρεές δέντρων, σχολείων, παροχή νερού και μικροδάνεια. Το ίδρυμα της Better Globe συνεργάζεται επίσης με τους KenGen και Bamburi στην “Σχολική Πρόκληση Πράσινης Πρωτοβουλίας”, όπου τα δέντρα δωρίζονται στα σχολεία, παρέχοντας στους μαθητές και το προσωπικό την ευκαιρία να φυτέψουν και να φροντίσουν τα φυτά. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται οι ίδιοι πρεσβευτές, μαθαίνουν τη σημασία των δέντρων και την αξία της φύτευσης και της φροντίδας τους.

Το περιοδικό “Miti”

Δημοσιεύουμε επίσης το περιοδικό “Miti” (δέντρο στα Σουαχίλι), το οποίο είναι ένα περιοδικό που ασχολείται με την βιομηχανική και εμπορική δεντροφύτευση στην Ανατολική Αφρική. Το περιοδικό χρησιμοποιείται ως υλικό αναφοράς στη δασική βιομηχανία από επιστήμονες, αγρότες και φοιτητές. Με τη συνεχή ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας που αποκτάμε, μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη διαφορά, γρηγορότερα. Ταυτόχρονα, έχουμε μια φυσική ανταλλαγή γνώσεων με πολλούς διαφορετικούς παράγοντες στη βιομηχανία και ένα όλο και μεγαλύτερο δίκτυο επαφών.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερο για το Better Globe Forestry, συνιστούμε να μεταβείτε στην κενυατική ιστοσελίδα:

Save some of your money in trees and help reduce poverty

We invite you to make a difference in East Africa and contribute to a better world. Your trees will be managed in an ethical, sustainable, and long-term way. Click on the link to our shop and make a socially responsible purchase today. With us, it is profitable to help others.

Alina Lundberg
Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Εγώ και η οικογένειά μου αγοράζουμε δέντρα από το 2008. Νομίζουμε ότι είναι εκπληκτικό ότι τα χρήματά μας μπορούν να πολλαπλασιαστούν ενώ ταυτοχρόνως αλλάζουν τη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων. Έχω πάει και είδα τις φυτείες και τα σχολεία με τα μάτια μου και σήμερα δεν μπορώ να σταματήσω να διαδίδω το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους.

Partners

επικοινωνηστε μαζι μας

Εάν έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο support@betterglobe.com

Φυτεύοντας δέντρα μειώνεται η απειλή για το κλίμα

Δεν αποτελεί νέο το ότι τα δέντρα συνεισφέρουν στην μείωση της απειλής για το κλίμα. Ήδη από την αναφορά του IPCC το 2018, δηλώθηκε ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο εκτάρια επιπρόσθετων δασικών εκτάσεων θα απαιτούνταν. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου με δάση, ή μια περιοχή ίση με την έκταση των ΗΠΑ. Όμως σύμφωναΔιαβάστε περισσότερα…