ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Συνεργαζόμαστε με πολλούς τοπικούς εταίρους ...

Κανείς ποτέ δεν πέτυχε μόνος του. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας οφείλεται στις συνεργασίες μας με εταιρείες, πανεπιστήμια,τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Συνεργαζόμαστε με πολλούς διαφορετικούς εταίρους για τη διαχείριση διαφόρων τμημάτων της επιχείρησής μας. Είμαστε μια κενυάτικη δασική εταιρεία και υπάρχουν πολλές πτυχές των δραστηριοτήτων μας που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε μόνοι μας. Συνεπώς συνεργαζόμαστε, μεταξύ άλλων, με τις ακόλουθες εταιρείες και οργανισμούς:

 • KenGen – με μια απλή σύγκριση, μπορεί κανείς να πει ότι το KenGen είναι το κενυάτικο ισοδύναμο της σουηδικής εταιρείας ενέργειας Vattenfall. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Κένυα και συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε, μεταξύ άλλων, λάβει γη για την επερχόμενη βιομηχανία κατεργασίας ξύλου. Σε αντάλλαγμα, το KenGen, ανάμεσα σε άλλα, είχε το όφελος της μείωσης της διάβρωσης του εδάφους και της δυνατότητας απασχόλησης πολλών ανθρώπων στα φράγματα του.
  Τα αντίστοιχα ιδρύματα συνεργάζονται και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα διάφορα προγράμματα μας, στην ιστοσελίδα του  Οργανισμoύ KenGen 
 • Bamburi / Lafarge – ξεκινήσαμε την “Πρόσκληση Πράσινης Πρωτοβουλίας” με τις εταιρείες KenGen και Bamburi, ένα έργο που στοχεύει κυρίως στη φύτευση δέντρων, σε εμπορική βάση, σε μια έκταση άνω των 500 εκταρίων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη συνεργασία μας σε αυτό το δελτίου τύπου του Lafarge εδώ.
 • KEFRI – πρόκειται για τη συντομογραφία του “Δασικού Ινστιτούτου Ερευνών Κένυας” (Kenya Forestry Research Institute), το οποίο είναι ένας κενυάτικος οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και τη διάδοση της γνώσης σχετικά με τη δασική φυτεία και συνεργασία στην Κένυα. Μαζί διερευνούμε την καλλιέργεια in-vitro του δέντρου Mukau ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε την παραγωγή σε βιομηχανικό επίπεδο.
 • Child Africa -είναι  φιλανθρωπική οργάνωση της Ουγκάντας /Νορβηγίας, η οποία διοικεί πολλά από τα σχολεία που έχει κατασκευάσει και ανακαινίσει το Better Globe.
 • K-Rep Bank / Sidian Bank -μια τράπεζα της Κένυας που ειδικεύεται στην μικροχρηματοδότηση, η οποία βοηθά και εκκινεί τα μικροδάνεια που χρηματοδοτούμε.
Bruno Pescheux, who is the Managing Director of Bamburi, Albert Mugo, the Managing Director of KenGen Foundation and the CEO of Better Globe Forestry Jean-Paul Deprins sign the agreement for the Green Initiative Challenge 24 June 2015.

Ο Bruno Pescheux, Διευθύνων Σύμβουλος της Bamburi, Ο Albert Mugo, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού KenGen και ο CEO του Better Globe Jean-Paul Deprins υπογράφουν τη συμφωνία της Πρόκλησης Πράσινης Πρωτοβουλίας στις 24 Ιουνίου 2015.

Συνεργαζόμαστε επίσης με ένα σημαντικό αριθμό πανεπιστημίων:

 • Πανεπιστήμιο Ghent, Βέλγιο -από το 2007, συνεργαζόμαστε με αυτό το βελγικό πανεπιστήμιο, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια αποστέλλει σπουδαστές που γράφουν μαζί μας τις διπλωματικές τους διατριβές. Το έργο επικεντρώθηκε στη βελτιστοποίηση και στην in-vitro καλλιέργεια του δέντρου Mukau.
 • Πανεπιστήμιο Nairobi, Κένυα -για αρκετά χρόνια έχουμε δουλέψει με το τοπικό πανεπιστήμιο στην  in-vitro καλλιέργεια διαφορετικών δέντρων.
 • Πανεπιστήμιο Makere, Ουγκάντα – Εδώ και λίγο καιρό συνεργαζόμαστε και σε δασοκομικές επιχειρήσεις.

Άλλοι οργανισμοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε:

 • Δασική Υπηρεσία Κένυας  (KFS)
 • Παγκόσμιο Κέντρο Γεωργοδασοπονίας (ICRAF)
 • Εθνική Δασική Αρχή (NFA) στην Ουγκάντα
 • Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Παραγωγής Στρογγύλης Ξυλείας Πρίσεως (SPGS) στην Ουγκάντα
 • και άλλους

Ξεκινήστε να εξοικονομείτε σε δέντρα ή κρατήστε μια θέση σε ένα webinar

Αν θέλετε επίσης να πάρετε και εσείς μέρος, να κάνετε καλό, συμβάλλετε σε έναν καλύτερο κόσμο και να διαχειριστείτε τις αποταμιεύσεις σας με ηθικό, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο τρόπο χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Παρακαλούμε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ στην ιστοσελίδα, εάν έχετε άλλες ερωτήσεις. Έχουμε μια σελίδα Συχνών ερωτήσεων με τις 50 πιο συχνές ερωτήσεις και φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@betterglobe.com.

ετοιμος να αγορασετε μερικα δεντρα;

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

καντε κρατηση σε ενα webinar

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Johan Dahl
Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Πριν ακούσω για το Better Globe, αναζητούσα από καιρό έναν τρόπο για τη δημιουργία βιώσιμης και θετικής επίδρασης στους ανθρώπους και το περιβάλλον στην Αφρική, δημιουργώντας συγχρόνως ένα ηθικό εισόδημα για τον εαυτό μου. Είμαι ευγνώμων που το Better Globe μου δίνει αυτή την ευκαιρία και διαβάζοντας τις αναφορές για τη διαφορά που έχει ήδη γίνει για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, πραγματικά αγαλλιάζει καρδιά μου, την ίδια στιγμή που η απόδοση της επένδυσής μου δημιουργεί ένα παθητικό εισόδημα που είναι πολύτιμο για τη ζωή μου.

επικοινωνηστε μαζι μας

Εάν έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο support@betterglobe.com

Φυτεύοντας δέντρα μειώνεται η απειλή για το κλίμα

Δεν αποτελεί νέο το ότι τα δέντρα συνεισφέρουν στην μείωση της απειλής για το κλίμα. Ήδη από την αναφορά του IPCC το 2018, δηλώθηκε ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο εκτάρια επιπρόσθετων δασικών εκτάσεων θα απαιτούνταν. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου με δάση, ή μια περιοχή ίση με την έκταση των ΗΠΑ. Όμως σύμφωναΔιαβάστε περισσότερα…