ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Συνεργαζόμαστε με πολλούς τοπικούς εταίρους ...

Κανείς ποτέ δεν πέτυχε μόνος του. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας οφείλεται στις συνεργασίες μας με εταιρείες, πανεπιστήμια,τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Συνεργαζόμαστε με πολλούς διαφορετικούς εταίρους για τη διαχείριση διαφόρων τμημάτων της επιχείρησής μας. Είμαστε μια κενυάτικη δασική εταιρεία και υπάρχουν πολλές πτυχές των δραστηριοτήτων μας που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε μόνοι μας. Συνεπώς συνεργαζόμαστε, μεταξύ άλλων, με τις ακόλουθες εταιρείες και οργανισμούς:

 • KenGen – με μια απλή σύγκριση, μπορεί κανείς να πει ότι το KenGen είναι το κενυάτικο ισοδύναμο της σουηδικής εταιρείας ενέργειας Vattenfall. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Κένυα και συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε, μεταξύ άλλων, λάβει γη για την επερχόμενη βιομηχανία κατεργασίας ξύλου. Σε αντάλλαγμα, το KenGen, ανάμεσα σε άλλα, είχε το όφελος της μείωσης της διάβρωσης του εδάφους και της δυνατότητας απασχόλησης πολλών ανθρώπων στα φράγματα του.
  Τα αντίστοιχα ιδρύματα συνεργάζονται και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα διάφορα προγράμματα μας, στην ιστοσελίδα του  Οργανισμoύ KenGen 
 • Bamburi / Lafarge – ξεκινήσαμε την “Πρόσκληση Πράσινης Πρωτοβουλίας” με τις εταιρείες KenGen και Bamburi, ένα έργο που στοχεύει κυρίως στη φύτευση δέντρων, σε εμπορική βάση, σε μια έκταση άνω των 500 εκταρίων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη συνεργασία μας σε αυτό το δελτίου τύπου του Lafarge εδώ.
 • KEFRI – πρόκειται για τη συντομογραφία του “Δασικού Ινστιτούτου Ερευνών Κένυας” (Kenya Forestry Research Institute), το οποίο είναι ένας κενυάτικος οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και τη διάδοση της γνώσης σχετικά με τη δασική φυτεία και συνεργασία στην Κένυα. Μαζί διερευνούμε την καλλιέργεια in-vitro του δέντρου Mukau ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε την παραγωγή σε βιομηχανικό επίπεδο.
 • Child Africa -είναι  φιλανθρωπική οργάνωση της Ουγκάντας /Νορβηγίας, η οποία διοικεί πολλά από τα σχολεία που έχει κατασκευάσει και ανακαινίσει το Better Globe.
 • K-Rep Bank / Sidian Bank -μια τράπεζα της Κένυας που ειδικεύεται στην μικροχρηματοδότηση, η οποία βοηθά και εκκινεί τα μικροδάνεια που χρηματοδοτούμε.
Bruno Pescheux, who is the Managing Director of Bamburi, Albert Mugo, the Managing Director of KenGen Foundation and the CEO of Better Globe Forestry Jean-Paul Deprins sign the agreement for the Green Initiative Challenge 24 June 2015.

Ο Bruno Pescheux, Διευθύνων Σύμβουλος της Bamburi, Ο Albert Mugo, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού KenGen και ο CEO του Better Globe Jean-Paul Deprins υπογράφουν τη συμφωνία της Πρόκλησης Πράσινης Πρωτοβουλίας στις 24 Ιουνίου 2015.

Συνεργαζόμαστε επίσης με ένα σημαντικό αριθμό πανεπιστημίων:

 • Πανεπιστήμιο Ghent, Βέλγιο -από το 2007, συνεργαζόμαστε με αυτό το βελγικό πανεπιστήμιο, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια αποστέλλει σπουδαστές που γράφουν μαζί μας τις διπλωματικές τους διατριβές. Το έργο επικεντρώθηκε στη βελτιστοποίηση και στην in-vitro καλλιέργεια του δέντρου Mukau.
 • Πανεπιστήμιο Nairobi, Κένυα -για αρκετά χρόνια έχουμε δουλέψει με το τοπικό πανεπιστήμιο στην  in-vitro καλλιέργεια διαφορετικών δέντρων.
 • Πανεπιστήμιο Makere, Ουγκάντα – Εδώ και λίγο καιρό συνεργαζόμαστε και σε δασοκομικές επιχειρήσεις.

Άλλοι οργανισμοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε:

 • Δασική Υπηρεσία Κένυας  (KFS)
 • Παγκόσμιο Κέντρο Γεωργοδασοπονίας (ICRAF)
 • Εθνική Δασική Αρχή (NFA) στην Ουγκάντα
 • Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Παραγωγής Στρογγύλης Ξυλείας Πρίσεως (SPGS) στην Ουγκάντα
 • και άλλους

Save some of your money in trees and help reduce poverty

We invite you to make a difference in East Africa and contribute to a better world. Your trees will be managed in an ethical, sustainable, and long-term way. Click on the link to our shop and make a socially responsible purchase today. With us, it is profitable to help others.

Robin Granqvist
Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Ξεκίνησα να αγοράζω πακέτα δωρεών μέσω του Better Globe το 2016, επειδή μου άρεσε η ιδέα να παίρνω επιστροφή από  τα χρήματά μου ενώ ταυτόχρονα βοηθάω τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα. Πήγα στην Κένυα το 2017 και όταν ήμουν εκεί, είδα με τα μάτια μου ότι λειτουργεί πραγματικά.

Partners

επικοινωνηστε μαζι μας

Εάν έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο support@betterglobe.com

Φυτεύοντας δέντρα μειώνεται η απειλή για το κλίμα

Δεν αποτελεί νέο το ότι τα δέντρα συνεισφέρουν στην μείωση της απειλής για το κλίμα. Ήδη από την αναφορά του IPCC το 2018, δηλώθηκε ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο εκτάρια επιπρόσθετων δασικών εκτάσεων θα απαιτούνταν. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου με δάση, ή μια περιοχή ίση με την έκταση των ΗΠΑ. Όμως σύμφωναΔιαβάστε περισσότερα…