ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΚΛΕΙΔΙΑ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες της επιχείρησης

Το Better Globe είναι ακριβώς όπως κάθε άλλη επιτυχημένη επιχείρηση που διευθύνεται από ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν πολλά, που έχουν οράματα και είναι έτοιμοι να κάνουν την απαιτούμενη δουλειά.

Στην πραγματικότητα, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την επιχείρησή μας είναι εξαιρετικά σημαντικοί για εμάς και συμμετέχουν δυναμικά στον τομέα εξειδίκευσης τους, σύμφωνα με τις συνθήκες και τις δυνατότητές τους. Λίγοι άνθρωποι τοποθετούνται σαφώς ως άνθρωποι-κλειδιά για τις δραστηριότητές μας.

Rino Solberg

Ο Rino Solberg είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Better Globe και επίσης ιδρυτής και κύριος ιδιοκτήτης της εταιρείας. Ο Rino είναι από τη Νορβηγία και εργάστηκε σε ένα ευρύ φάσμα τομέων ως επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια των ετών που έζησε εκεί. Ο Rino έχει κάποιες ευρεσιτεχνίες στον κλάδο που αποφέρουν ακόμα κάποια χρήματα, αλλά ήταν γύρω στο 1990 όταν ο Rino, μαζί με τη σύζυγό του Julie Solberg, άρχισαν να εργάζονται σε αυτό που θα οδηγούσε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία του Better Globe.

Rino Solberg, Chairman of the Board of the Better Globe companies.

Rino Solberg, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών του Better Globe.

Ο Rino ίδρυσε τoν “Οργανισμό Solberg για τη βοήθεια στα παιδιά” (“Solberg Children’s Help Organization”) μαζί με τη σύζυγό του, μια οργάνωση που αργότερα μετονομάστηκε σε Child Africa, η οποία είναι ένας σημαντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ουγκάντα. Καθώς ο Rino και η Julie έρχονταν όλο και περισσότερο σε επαφή με τα προβλήματα της φτώχειας, της διαφθοράς και του εγκλήματος, σκέφτηκαν μια ιδέα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Έτσι, το 2006, η ιδέα αυτή μας επέτρεψε να δούμε το Better Globe να φυτεύει τα πρώτα δέντρα  σε ημιέρημες περιοχές στην Κένυα, περιοχές που, ως εκείνη τη στιγμή, δεν είχαν επιλεγεί από κανέναν άλλον επιχειρηματία.

Ο Rino είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έναν αποτελεσματικό τρόπο στη μάχη για την καταπολέμηση της φτώχειας, της διαφθοράς και της εγκληματικότητας.

Jean-Paul Deprins

Ο Jean-Paul Deprins γεννήθηκε στο Βέλγιο, αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στην Κένυα. Αποτελεί μέρος της ομάδας του Better Globe από την αρχή του 2006. Ο Jean-Paul εργάστηκε στο παρελθόν ως Διευθύνων Σύμβουλος του Total Quality Control στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Δεδομένης της μακράς εμπειρίας που απέκτησε από την εργασία του στην ποιοτική ανάπτυξη και ειδικότερα με τον ποιοτικό έλεγχο της βιομηχανίας της Κένυας, είναι γνώστης όλων των κοινωνικών επιπέδων της χώρας. Η καταπολέμηση της διαφθοράς ήταν πάντα πολύ σημαντικός στόχος για το Better Globe και η εμπειρία και οι ικανότητες του Jean-Paul  αποτελούν αναγκαιότητα  για την κατάκτηση αυτού του στόχου.

Jean-Paul Deprins, CEO of Better Globe Forestry.

Jean-Paul Deprins, Διευθύνων Σύμβουλος του Better Globe Forestry.

Ο Jean-Paul κατανοεί τους άλλους, είναι υπομονετικός και κοινωνικά πολύ πεπειραμένος επιχειρησιακός ηγέτης, η εμπειρία του οποίου είναι απαραίτητη για να μπορεί κάποιος να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα σε μια χώρα όπως η Κένυα, χωρίς να δειλιάζει. Χωρίς αυτές τις αρχές και τα χαρακτηριστικά, είναι εύκολο να μπει κάποιος στον πειρασμό να λαδώσει λίγο το μηχανισμό με μία ή περισσότερες δωροδοκίες. Για το Better Globe, είναι θέμα αρχής να μην παίρνει ή να δίνεις δωροδοκίες και ο Jean-Paul είναι ο άνθρωπος που μπορεί να διαχειριστεί το επιχειρηματικό έργο.

Jan Vandenabeele

Ο Jan Vandenabeele γεννήθηκε και αυτός στο Βέλγιο, αλλά πλέον είναι πολίτης της Κένυας. Ο Jan είναι δασοφύλακας και γεωπόνος στο επάγγελμα. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση μεγάλων έργων στην Ευρώπη, στην Αφρική, στη Νότια Αμερική και στην Ασία, που σχετίζονται με διάφορα είδη γεωργίας και δασοκομίας. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνώς χρηματοδοτούμενα έργα με στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους και το περιβάλλον με διάφορους τρόπους. Ο Jan διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο σε αυτά τα έργα, τόσο σε επίπεδο διαχειριστικής ικανότητας  όσο και στην υλοποίηση αυτών των μεγάλων έργων από οργανωτική και τεχνική άποψη.

Jan Vandenabeele, the forest ranger of Better Globe Forestry.

Jan Vandenabeele, η αυθεντία επί των δασών του Better Globe Forestry.

Ο Jan Vandenabeele είναι δασοφύλακας από την ίδρυση του Better Globe και είναι υπεύθυνος για την τεχνική υλοποίηση της φυτείας, τη λειτουργία της καθώς και όλα όσα σχετίζονται με την άρδευση, τα οικοσυστήματα και τη βιωσιμότητα. Ο Jan επέλεξε να διακόψει τις εργασίες του στη βιομηχανία παροχής βοήθειας για να συνεργαστεί με το Better Globe. Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, είναι ότι ο Jan εκτιμά βαθιά τη βιωσιμότητα.

Θέλει να δει τα αποτελέσματα των δικών του προσπαθειών αλλά και των άλλων να συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης ενός έργου, και δυστυχώς αυτό δεν συνέβαινε πάντα κατά τα τελευταία 30 χρόνια της εργασίας του. Το επιχειρηματικό μοντέλο του Better Globe διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους για μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτό έχει μεγάλη σημασία για τον Jan.

Jan-Tore Øvrevik

Jan-Tore is one of the co-founders of Better Globe AS. He is born and raised in Norway but is now living in the US. Jan-Tore is responsible for many of the technical systems that Better Globe uses to efficiently run their operation and business development.

Jan-Tore Øvrevik


Jan-Tore Øvrevik, technical director at Better Globe AS

Jan-Tore has a degree from the Norwegian Business School in Oslo. Since 1993, he’s been working with technical development as a consultant as well as in-house for big Norwegian clients, such as DnB, Posten, Denofa, Borregaard, and others. However, it was his yearning to make a difference and make the world a better place that got him, as early as 2004, to deeply devote himself to Better Globes’ operation, and he has thereby become one of their key figures.

Save some of your money in trees and help reduce poverty

We invite you to make a difference in East Africa and contribute to a better world. Your trees will be managed in an ethical, sustainable, and long-term way. Click on the link to our shop and make a socially responsible purchase today. With us, it is profitable to help others.

Lennart Göthe
Στοκχόλμη, Σουηδία

Αγοράζω δέντρα από το Better Globe από το 2006. Ήμουν κάτω στις φυτείες και το 2008 συνειδητοποίησα ότι είναι “πραγματικό”. Από τότε έχω αγοράσει χιλιάδες δέντρα για εμένα και  την οικογένειά μου. Σήμερα, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, λαμβάνουμε μία σημαντική απόδοση κάθε χρόνο.

Partners

επικοινωνηστε μαζι μας

Εάν έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο support@betterglobe.com

Φυτεύοντας δέντρα μειώνεται η απειλή για το κλίμα

Δεν αποτελεί νέο το ότι τα δέντρα συνεισφέρουν στην μείωση της απειλής για το κλίμα. Ήδη από την αναφορά του IPCC το 2018, δηλώθηκε ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο εκτάρια επιπρόσθετων δασικών εκτάσεων θα απαιτούνταν. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου με δάση, ή μια περιοχή ίση με την έκταση των ΗΠΑ. Όμως σύμφωναΔιαβάστε περισσότερα…