Ξεκινήσαμε την επιχείρησή μας στην Κένυα το 2006 και στη συνέχεια επεκταθήκαμε σιγά-σιγά στην Ουγκάντα. Το έργο μας σε αυτές τις δύο χώρες έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών και έχει κάνει μεγάλη διαφορά για πολλούς ανθρώπους και περιοχές. Το Better Globe Forestry αναπτύσσεται σταθερά και τώρα σκεπτόμαστε να επεκταθούμε σε μια άλλη χώρα στην Ανατολική Αφρική. Στα τέλη Μαρτίου, ο ειδικός επί των δασών της εταιρείας μας, ο Jan Vandenabeele, επισκέφθηκε την Τανζανία για να βολιδοσκοπήσει τις συνθήκες φύτευσης. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με το δασικό τοπίο της Τανζανίας και τους παράγοντες της χώρας, να έρθει σε επαφή και να επιλέξει ανθρώπους και ιδρύματα από τρεις διαφορετικές κατηγορίες (κράτος, ακαδημαϊκός κόσμος, ιδιωτικός τομέας), τα οποία θα είναι μέλη της μελλοντικής συντονιστικής επιτροπής για την Τανζανία και ενδεχομένως να επιλέξει ή να ξεκινήσει απλώς τη διαδικασία επιλογής, ενός πιθανού εκπρόσωπου για την Τανζανία.

Möte med företrädare i Tanzania. Skogsmästare Jan Vandenabeele är den andra personen från vänster.

Συνάντηση με εκπροσώπους στην Τανζανία. Ο Jan Vandenabeele, ο ειδικός επί των δασών, είναι δεύτερος από τα αριστερά.

Τύχαμε πολύ καλής υποδοχής, από την πρώτη μέρα στο Mafinga, στο Morogoro έως το Dar es Salaam. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχαμε το προνόμιο να επισκεφθούμε την εμπορική έκθεση δασικών και ξύλινων βιομηχανιών Southern Highlands στο Mafinga, που διοργανώθηκε από το Ιδιωτικό Πρόγραμμα Δασοκομίας (The Private Forestry Program). Αυτό ήταν το πρώτο του είδους και αρκετά ενδιαφέρον. Εκπροσωπήθηκε ολόκληρος ο κλάδος της δασοκομίας, καθώς και εμπορικοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων τριών εργοστασίων ξύλου, ενός που πωλεί φούρνους, διάφορων προϊόντων ξύλου και παρουσιάσεις εταιρειών που φυτεύουν δέντρα.

Αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία δικτύωσης. Έχουμε έρθει σε επαφή με τους περισσότερους σημαντικούς παράγοντες της δασοκομικής βιομηχανίας της Τανζανίας, με κάποιες εξαιρέσεις όπως το Green Resources και το Form International. Το Miti και η λειτουργία του συζητήθηκε με τους ανθρώπους με τους οποίους μιλήσαμε, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά με το Better Globe Forestry.

Motsvarigheten till Skogsvårdsstyrelsen i Tanzania

Το ισοδύναμο της Δασικής Επιτροπής στην Τανζανία

Στην Τανζανία υπάρχουν πιθανές τοποθεσίες για τη φύτευση του melia volkensii (Mukau), στις περιοχές Dodoma, Shingida και Tabora (μια ερημική περιοχή με μέση ετήσια βροχόπτωση 400-800 mm, η οποία είναι 1100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας). Οι πληροφορίες από μερικούς εμπειρογνώμονες δείχνουν ότι το melia azedarach (Zedrak) μπορεί να αναπτυχθεί καλά στην περιοχή Ifakara.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με φορείς δασοκομίας από την Ένωση Καλλιεργητών Δένδρων Τανζανίας (Tanzanian Tree Growers Association Union), την Δασική Υπηρεσία της Τανζανίας και το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή. Όλοι έδειξαν μεγάλη υποστήριξη στις ιδέες του Better Globe για τη δασοκομία στην Τανζανία. Είμαστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε αυτήν τη νέα περιπέτεια. Τανζανία, ερχόμαστε!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο www.betterglobemedia.com.


Ξεκινήστε να εξοικονομείτε σε δέντρα ή κρατήστε μια θέση σε ένα webinar

Αν θέλετε επίσης να πάρετε και εσείς μέρος, να κάνετε καλό, συμβάλλετε σε έναν καλύτερο κόσμο και να διαχειριστείτε τις αποταμιεύσεις σας με ηθικό, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο τρόπο χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Παρακαλούμε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ στην ιστοσελίδα, εάν έχετε άλλες ερωτήσεις. Έχουμε μια σελίδα Συχνών ερωτήσεων με τις 50 πιο συχνές ερωτήσεις και φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@betterglobe.com.

Απάντηση

Χωρίς σχόλια