Την περασμένη Παρασκευή, οι πελάτες που επισκέπτονται την Κένυα και την Ουγκάντα, συναντήθηκαν με τον Samson Kimani, ο οποίος είναι Βοηθός Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας της Κένυας, του KenGen. Αυτή η εταιρεία παράγει περίπου το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της Κένυας. Ο διευθυντής είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην επιχειρηματική κοινότητα της Κένυας και έχει πολλές σημαντικές διασυνδέσεις.

Ήδη από το 2006 ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ του Better Globe Forestry και του KenGen. Στην πρώτη φάση,το Better Globe είχε πρόσβαση σε 5.000 εκτάρια γης γύρω από τη λίμνη Kiambere, για να φυτέψει δέντρα. Ο σκοπός ήταν να βοηθήσει το KenGen να μειώσει τη διάβρωση του εδάφους, η οποία είχε καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις εδάφους στη λίμνη κατά τη διάρκεια των βροχερών περιόδων. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα γι’ αυτούς, καθώς είχε βλάψει επανειλημμένα τους στρόβιλους στην υδροηλεκτρική μονάδα τους. Τώρα, πάνω από 10 χρόνια αργότερα, είναι σαφές ότι υπήρξε μια πολύ θετική συνεργασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, συνεργαστήκαμε επίσης με το “Ίδρυμα KenGen” σε πολλά προγράμματα όπως η “Πρόκληση Πράσινης Πρωτοβουλίας”. Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλο αριθμό συνεργατών, μεταξύ των οποίων το Lafarge, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιμέντου στον κόσμο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη συνεργασία εδώ:

Τώρα η συνεργασία επεκτείνεται περαιτέρω και το Better Globe έχει πρόσβαση σε περισσότερες εκτάσεις στο Kamburu, μια άλλη περιοχή κοντά στη λίμνη. Επί του παρόντος, ετοιμάζουμε ένα εργαστήριο για την επεξεργασία και κλωνοποίηση δέντρων Mukau καθώς επίσης και ένα εργοστάσιο για την επεξεργασία του ξύλου από προαναφερθέντα δέντρα. Είναι μια εξαιρετική τοποθεσία, εξαιτίας της εγγύτητας με τη λίμνη και, κυρίως, του εθνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Θα υπάρξει επίσης η δυνατότητα να φυτευτούν κάποια δέντρα στην περιοχή.

Επιπλέον, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με περισσότερους αγρότες, οι οποίοι θα συνάψουν συμφωνίες με το Better Globe για την καλλιέργεια αφρικανικών μαόνι στις χώρες τους. Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 5 ετών, θέλουμε να συνεργαστούμε με άλλους 30.000 αγρότες, εκτός από τους 2500 που συνεργάζονται με το Better Globe.

Photo of Better Globe’s forest master Jan Vandenabeele to the far left and CEO of KenGen, Samson Kimani, to the far right. 180629
Φωτογραφία του ειδικού επί των δασών του Better Globe, Jan Vandenabeele, στην άκρη αριστερά και του Διευθύνοντος Σύμβουλου του KenGen, Samson Kimani, στην άκρη δεξιά 180629
Group picture of all the customers and the ambassadors on the trip with KenGen's CEO Samson Kimani, 180629
Ομαδική φωτογραφία όλων των πελατών και των πρεσβευτών στο ταξίδι με τον Διευθύνων Σύμβουλο του KenGen, Samson Kiman, 180629
Photo of the Kamburu area where we will build a laboratory and a sawmill. 170705
Φωτογραφία της περιοχής Kamburu όπου θα χτίσουμε ένα εργαστήριο και ένα εργαστάσιοο. 170705
Road sign right by the road at the lake in Kamburu
Πινακίδα στο δρόμο για τη λίμνη στην περιοχή Kamburu

Σχετικά άρθρα


Save some of your money in trees and help reduce poverty

We invite you to make a difference in East Africa and contribute to a better world. Your trees will be managed in an ethical, sustainable, and long-term way. Click on the link to our shop and make a socially responsible purchase today. With us, it is profitable to help others.

Απάντηση

Χωρίς σχόλια