ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ

Φυτεύουμε δέντρα στην ημιέρημο στην Κένυα και στην Ουγκάντα

Δημιουργούμε  και εκμεταλλευόμαστε φυτείες δέντρων σε ημιέρημες περιοχές της Ανατολικής Αφρικής. Μαζί με τους ντόπιους αγρότες, φυτεύουμε διάφορα είδη δένδρων σε μία γη που είναι δύσκολο να καλλιεργηθεί. Με τρόπο βιώσιμο, βοηθάμε άμεσα και έμμεσα τους ανθρώπους να βγουν από τη φτώχεια. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξάνεται και προσφέρονται μικροδάνεια και εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, κάνουμε καλό sτο περιβάλλον και στον πλανήτη μας. Επιπλέον, παρέχουμε στους πελάτες μας μια καλή οικονομική απόδοση.

Πιστεύουμε πραγματικά στη βιωσιμότητα και στη σημασία ενός μακροπρόθεσμου οράματος. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν γρήγορες λύσεις. Για να γίνει μία πραγματική αλλαγή, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση και να υπάρχει μια πραγματικά μακροπρόθεσμη προοπτική. Στην περίπτωση της ενασχόλησης με τη φύτευση δέντρων, η μακροπρόθεσμη προοπτική αποτελεί σχεδόν μονόδρομο. Η βιωσιμότητα είναι ο άλλος παράγοντας που είναι πραγματικά θεμελιώδης για την επιχείρησή μας.

Mulandi Nzama, one of the Better Globe's partner farmers planting Mukau trees on his land.
Ο Mulandi Nzama, ένας από τους συνεργαζόμενους αγρότες του Better Globe, ο οποίος φυτεύει δέντρα Mukau στη γη του.

Προκειμένου η αλλαγή να διαρκέσει στην πάροδο του χρόνου και να είναι μακροπρόθεσμη, πρέπει να είναι βιώσιμη για όλα τα μέρη. Πιστεύουμε στην βιωσιμότητα για:

 • τους εργαζόμενους μας στις φυτείες, που λαμβάνουν έναν μισθό που τους επιτρέπει να βγουν από τη φτώχεια
 • το περιβάλλον και τον πλανήτη μας, επειδή η φύτευση δέντρων μειώνει την απειλή της κλιματικής αλλαγής και της απερήμωσης
 • τα παιδιά που έχουν την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο επειδή χτίζουμε και ανακαινίζουμε σχολεία
 • όσους λαμβάνουν μικροδάνεια από τις τράπεζες που χρηματοδοτούμε
 • τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, οι οποίες λαμβάνουν φόρους και την οικονομική προστιθέμενη αξία
 • τις κοινότητες στις οποίες ζουν οι εργαζόμενοι μας και όπου γίνονται έργα υποδομών και δίνονται ευκαιρίες ανάπτυξης
 • τους πελάτες μας, εδώ στη Σουηδία, που μπορούν να λάβουν μέρος του κέρδους από τα δέντρα και την επιχείρηση
 • στους υπάλληλοί μας, εδώ στη Σουηδία, που εργάζονται σκληρά για τη μετάδοση του μηνύματος μας

Δεδομένου ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι βγαίνουν κερδισμένοι, θα επιτύχουμε το όραμά μας για την εξάλειψη της φτώχειας και της διαφθοράς. Δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Ωστόσο, αυτό που επιτύχαμε μέχρι στιγμής από το 2006 υπερβαίνει τις προσδοκίες μας. Όλα δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Οι δοκιμασμένες μέθοδοι δίνουν αποτελέσματα

Στην πραγματικότητα, τίποτα από αυτό που κάνουμε δεν είναι καινούριο. Ο Κενυάτης περιβαλλοντικός ακτιβιστής και αργότερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος Wangari Maathai έλαβε το βραβείο Νόμπελ, ήδη το 2004, για τη φύτευση δέντρων. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Muhammad Yunus έλαβε το βραβείο Νόμπελ για τα μικροδάνεια. Άλλωστε δεν είναι καινούρια ιδέα ότι η εκπαίδευση είναι ένας από τους κύριους δρόμους εξόδου από τη φτώχεια. Ωστόσο, αυτό που κάνουμε είναι μοναδικό στον κόσμο, καθότι συνδυάζουμε όλα αυτά τα στοιχεία σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα από την οποία μπορούν να επωφεληθούν πολλά μέρη.

Seedlings ready to be planted. Kiambere, Kenya 2017
Δενδρύλλια έτοιμα να φυτευτούν. Kiambere, Κένυα 2017

Η επιτυχία έγκειται στον τρόπο με τον οποίο συνδυάζουμε τα διάφορα μέρη σε ένα σύνολο. Αυτό που κάνουμε, εν συντομία, είναι:

 • Βοηθάμε τους ανθρώπους να βοηθήσουν τον εαυτό τους – πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να μάθεις σε κάποιον να ψαρεύει από το να του δώσεις έτοιμο το ψάρι.
 • Δενδροφύτευση – έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιωθεί το τοπικό περιβάλλον, να μειωθεί η κλιματική αλλαγή καθώς και η διάβρωση και να υπάρξει σταθερή οικονομική απόδοση. Έχει επιπρόσθετη αξία καθώς φυτεύουμε δένδρα σε γη που θεωρείται άχρηστη.
 • Μικροδάνεια– το 2006, ο Muhammad Yunus έλαβε το βραβείο Νόμπελ γιατί απέδειξε ότι η μικροχρηματοδότηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια.
 • Νερό – είναι ένας απαραίτητος πόρος, που δεν υπάρχει αρκετά σε μεγάλες περιοχές της Αφρικής. Απαιτείται η αποτελεσματική χρήση του.
 • Εκπαίδευση – ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους, είναι αναμφίβολα η εκπαίδευση.
 • Συνεργασία – κανείς δεν κατάφερε να επιτύχει μόνος του σε κάτι μεγάλο. Οι συνεργασίες και οι συμπράξεις αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας μας.
 • Μοίρασμα κερδών – για να χρηματοδοτήσουμε την επιχείρησή μας χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, αλλά μοιραζόμαστε τα κέρδη, έτσι ώστε να μπορείτε και εσείς να επωφεληθείτε.

Κάντε κλικ σε κάθε επικεφαλίδα (ή χρησιμοποιήστε το μενού στην κορυφή) για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς δουλεύουμε σε αυτούς τους τομείς.

Ο αντίκτυπος μας

Το όραμά μας και ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η μείωση της φτώχειας και της διαφθοράς στην Αφρική. Είναι οι δύο μεγαλύτεροι περιορισμοί που εμπόδισαν την Αφρική να ακμάσει.

Philomena Wayua working on Better Globe's plantation in Kiambere, Kenya, 2017.
Η Philomena Wayua ενώ εργάζεται στη φυτεία του Better Globe’s στο Kiambere, Κένυα, 2017.

Από τότε που ξεκινήσαμε την εταιρεία το 2006, επιτύχαμε πραγματικά πολύ περισσότερα από όσα θεωρούσαμε εφικτά. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα από τα επιτεύγματα που μας γεμίζουν περηφάνια. Έχουμε

 • πωλήσει και φυτέψει πάνω από 1.000.000 δέντρα σε μια γη που κανείς δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει για δασοκομικούς σκοπούς
 • πληρώσει τις επιστροφές στους ιδιοκτήτες των δέντρων μας από το 2010, σύμφωνα με το σχέδιο
 • χτίσει δύο σχολεία στην Ουγκάντα
 • χρηματοδοτήσει ανακαινήσεις σε διάφορα σχολεία στην Κένυα
 • χρηματοδοτήσει την αγορά ενός νέου σχολείου στην περιοχή Καμπάλε, στην Ουγκάντα
 • δώσει δουλειά σε αρκετές εκατοντάδες εποχικούς υπαλλήλους σε περιοχές όπου παλιότερα δεν υπήρχαν ευκαιρίες για εργασία
 • χρηματοδοτήσει μία τράπεζα μικροδανείων, η οποία έχει δανείσει χρήματα σε περισσότερες από 4.000 οικογένειες
 • ξεκινήσει μια συνεργασία με αρκετές εκατοντάδες αγρότες που αποκομίζουν μεγάλα οφέλη προσθέτοντας την καλλιέργεια δέντρων στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες

Διαβάστε παραπάνω για τον αντίκτυπο μας εδώ →

Save some of your money in trees and help reduce poverty

We invite you to make a difference in East Africa and contribute to a better world. Your trees will be managed in an ethical, sustainable, and long-term way. Click on the link to our shop and make a socially responsible purchase today. With us, it is profitable to help others.

Ulrika Emericks
Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Αυτό που κίνησε την προσοχή μου είναι ο μοναδικός συνδυασμός του Better Globe, η βοήθεια προς τους ανθρώπους και η απόκτηση κέρδους με βιώσιμο τρόπο. Πάντα βοηθούσα τους λιγότερους ευνοημένους,αλλά εδώ μπορώ να το κάνω σε μεγάλη κλίμακα και να βγάζω χρήματα ταυτόχρονα. Αγόρασα το πρώτο πακέτο δωρεάς το 2008 και έκτοτε έκανα μηνιαίες αποταμιεύσεις.

Partners

επικοινωνηστε μαζι μας

Εάν έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο support@betterglobe.com

Φυτεύοντας δέντρα μειώνεται η απειλή για το κλίμα

Δεν αποτελεί νέο το ότι τα δέντρα συνεισφέρουν στην μείωση της απειλής για το κλίμα. Ήδη από την αναφορά του IPCC το 2018, δηλώθηκε ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο εκτάρια επιπρόσθετων δασικών εκτάσεων θα απαιτούνταν. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου με δάση, ή μια περιοχή ίση με την έκταση των ΗΠΑ. Όμως σύμφωναΔιαβάστε περισσότερα…