ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το κλειδί για ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης, αφού μόνο το 40% των παιδιών τελειώνει το σχολείο...

Η εκπαίδευση είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της φτώχειας και της διαφθοράς και ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αλλάξουν την ζωή  τους. Η ακεραιότητα πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά ταυτόχρονα με τη συνέχιση της καταπολέμησης της φτώχειας. Η εκπαίδευση έχει αποδειχθεί ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση της φτώχειας στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε.

Είναι πολύ συνηθισμένο στην Αφρική τα παιδιά να πρέπει να συμβάλλουν στην οικονομία του νοικοκυριού και τα σχολείο δεν είναι δωρεάν, όπως συμβαίνει σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ενήλικες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά αν αφήσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα χρειάζονται στο σπίτι και τα χρήματα χρειάζονται για φαγητό. Τα παιδιά πρέπει συχνά να φέρνουν νερό στο σχολείο, καθώς υπάρχει έλλειψη. Η δημιουργία των φυτειών μας και των αμειβομένων θέσεων εργασίας,  έχουν σαν αποτέλεσμα να δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να πάνε στο σχολείο.

Students at Mboti School, Sosoma, Kenya.

Μαθητές στο σχολείο Mboti, Sosoma, Κένυα.

Χτίσιμο και ανακαίνιση σχολικών κτιρίων

Όταν οι πελάτες μας αγοράζουν  πακέτα δωρεών, βοηθάνε το Better Globe να χρηματοδοτήσει ανακαινίσεις σχολικών κτιρίων καθώς και την κατασκευή νέων. Σε κάθε πακέτο δωρεάς που αγοράζετε, ποσό των χρημάτων προορίζεται για την ανακαίνιση των σχολείων που βρίσκονται στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Μέχρι το 2007, ανακαινίσαμε  τρία σχολεία στην Κένυα ενώ στην Ουγκάντα έχουν κατασκευαστεί δύο. Στην παρακάτω φωτογραφία είναι το τελευταίο και μεγαλύτερο σχολείο που χτίστηκε με τη συμβολή μας στην Ουγκάντα.

One of Child Africa's schools in Kabale, Uganda, which was built with support from donation packages. Opened 2016.

Ένα από τη σχολεία του Child Africa στην περιοχή Kabale, στην Ουγκάντα,  το οποίο χτίστηκε με την υποστήριξη πακέτων δωρεάς. Άνοιξε τις πόρτες του το 2016.

Είμαστε μία καθαρά δασοκομική εταιρεία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, και ως εκ τούτου δεν λειτουργούμε τα σχολεία και δεν κατασκευάζουμε τα σχολεία. Το αφήνουμε αυτό στις τοπικές οργανώσεις, στις ομάδες γονέων και τους λοιπούς φορείς. Ωστόσο, έχουμε μια εξαιρετικά στενή σχέση με το Child Africa, μία MKO (Mη Kυβερνητική Oργάνωση) που επιφορτίζεται με την ευθύνη λειτουργίας σχολείων, κυρίως στην Ουγκάντα. Το Child Africa έχει επίσης κερδίσει τη διάκριση της καλύτερης ΜΚΟ στον τομέα της εκπαίδευσης.

Child Africa

Το Child Africa λειτουργεί σχολεία και προγράμματα χορηγιών κυρίως στην Ουγκάντα, αλλά βοηθά επίσης σχολεία της Κένυας. Όπως και οι περισσότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις, το Child Africa βασίζεται σε συνεισφορές εταιρειών, οργανισμών και ιδιωτών, οι οποίοι συνεισφέρουν  στις δραστηριότητές της οργάνωσης με διάφορους τρόπους. Το 100% των μισθών των δασκάλων, των βιβλίων και, ειδικότερα, των τροφίμων και των ειδών ένδυσης για τα παιδιά προέρχεται από συνεισφορές διαφόρων ειδών. Εκτός από ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων από τα πακέτα δωρεών που προορίζεται για τα σχολεία, ένα μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας πηγαίνει επίσης στο Child Africa.
Child Africa's headquarters in Kabale, Uganda.

Τα κεντρικά γραφεία του Child Africa στην περιοχή Kabale, Ουγκάντα.

Τα σχολεία και οι δραστηριότητες του Child Africa είναι γνωστά έξω από τα σύνορα της Ουγκάντας και της Κένυας, καθώς προσφέρουν εκπαίδευση που βοηθά τα παιδιά που προέρχονται από φτωχά και κοινωνικά προβήματικά περιβάλλοντα, να επωφεληθούν από τις σπουδές και να γίνουν επιτυχημένα στο σχολείο. Οι επιδόσεις των μαθητών του Child Africa βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτές των “καλύτερων” σχολείων της περιοχής. Η παιδαγωγική προσέγγιση επικεντρώνεται στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης και στην αξιοποίηση των βασικών αξιών, όλα ευθυγραμμισμένα με την επιθυμία καταπολέμησης της φτώχειας και της διαφθοράς.

Το Child Africa είναι επίσης γνωστό για την ενσωμάτωση των παιδιών με αναπηρία, κυρίως των κωφών παιδιών, στις συνήθεις σχολικές δραστηριότητες. Όλα τα παιδιά στο σχολείο διδάσκονται τη νοηματική γλώσσα,  έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία και χρησιμοποιούνται επίσης κινητά τηλέφωνα για την αποστολή μηνυμάτων μεταξύ των παιδιών.

Kate, who is completely deaf, on her graduation day in Kabale, Uganda.

Η Kate, η οποία έχει ολική κώφωση,  την ημέρα της αποφοίτησης της στην περιοχή Kabale, στην Ουγκάντα.

Πολλοί από τους μαθητές ζουν επίσης στο οικοτροφείο. Είναι συχνά καλύτερο για τα παιδιά, καθώς έτσι μπορούν να επικεντρωθούν στις σπουδές τους και δεν χρειάζεται να ξοδεύουν χρόνο βοηθώντας στο σπίτι. Λαμβάνουν επίσης 3 γεύματα την ημέρα, τα οποία δεν θα τα έβρισκαν πάντα στο σπίτι τους.

Ο καλύτερος τρόπος στήριξης των σχολικών δραστηριοτήτων, είναι τα μηνιαία Πακέτα Δωρεών.

Ξεκινήστε να εξοικονομείτε σε δέντρα ή κρατήστε μια θέση σε ένα webinar

Αν θέλετε επίσης να πάρετε και εσείς μέρος, να κάνετε καλό, συμβάλλετε σε έναν καλύτερο κόσμο και να διαχειριστείτε τις αποταμιεύσεις σας με ηθικό, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο τρόπο χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Παρακαλούμε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ στην ιστοσελίδα, εάν έχετε άλλες ερωτήσεις. Έχουμε μια σελίδα Συχνών ερωτήσεων με τις 50 πιο συχνές ερωτήσεις και φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@betterglobe.com.

Sandra Aviani
Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Έψαχνα επενδύσεις με βιώσιμη και ηθική προοπρική, καθώς και καλές αποδόσεις, για μεγάλο χρονικό διάστημα και βρήκα το Better Globe πριν από μερικά χρόνια. Όταν έμαθα περισσότερα για τις επιχειρήσεις του Better Globe, πώς σκέφτονται και πώς λειτουργούν την επιχείρησή τους, έμεινα έκπληκτη. Είχα βρει επιτέλους μια επενδυτική ευκαιρία που μου έδωσε μεγάλες αποδόσεις και όπου πολλοί άνθρωποι κέρδισαν μαζί μου. Μια επένδυση που πραγματικά σημαίνει κάτι!

Partners

επικοινωνηστε μαζι μας

Εάν έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο support@betterglobe.com

Φυτεύοντας δέντρα μειώνεται η απειλή για το κλίμα

Δεν αποτελεί νέο το ότι τα δέντρα συνεισφέρουν στην μείωση της απειλής για το κλίμα. Ήδη από την αναφορά του IPCC το 2018, δηλώθηκε ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο εκτάρια επιπρόσθετων δασικών εκτάσεων θα απαιτούνταν. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου με δάση, ή μια περιοχή ίση με την έκταση των ΗΠΑ. Όμως σύμφωναΔιαβάστε περισσότερα…