ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Βιωσιμότητα σε όλες τις πτυχές της δουλειάς μας

Η βιωσιμότητα έχει διαποτίσει το έργο του Better Globe από την αρχή του 2006. Ο στόχος και το πάθος μας είναι να καλύψουμε τις τεράστιες δυνατότητες των ανθρώπων και του περιβάλλοντος στην Κένυα και την Ουγκάντα, με τρόπο που να ενισχύει τους ανθρώπους, το περιβάλλον και να οδηγεί σε βιώσιμες επιχειρήσεις και κοινότητες.

Σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο στην Κένυα και την Ουγκάντα, πραγματοποιείται μια μεγάλη διαδικασία αστικοποίησης. Το έργο του Better Globe, στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, οδηγεί στην επιβράδυνση της διαδικασίας αστικοποίησης και στη δημιουργία ευκαιριών για τους ανθρώπους ώστε να μείνουν ή να επιστρέψουν στη γη τους.

Προωθούμε βιώσιμες κοινότητες και αειφόρες θέσεις εργασίας για όσους ζουν στις γειτονικές περιοχές. Καθώς οι κοινότητες συνεχίζουν να αναπτύσσονται, οι άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν τα προς το ζην και να συνεχίσουν να δουλεύουν στα χωράφια τους. Οι διάφορες υπηρεσίες της κοινότητας έρχονται σε αυτούς αντί να γίνεται το αντίστροφο.

Εποικίζοντας τις αγροτικές περιοχές

Όταν το Better Globe άρχισε να λειτουργεί στο Kiambere, το χωριό είχε να επιδείξει μια μικρή συλλογή πέντε σπιτιών. Υπήρχε ελάχιστη ή καμία ελπίδα όσον αφορά τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας για τους κατοίκους του χωριού, εκείνη την εποχή.

Σήμερα, το ίδιο χωριό αποτελείται από 109 σπίτια και to Better Globe είναι ένας μεγάλος και ελκυστικός εργοδότης στη μέση αυτού που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως άγονη γη. Πολλές άλλες επιχειρήσεις βρίσκονται τώρα στην περιοχή και τα πολλά χωράφια που σχετίζονται με τις φυτείες δέντρων του Better Globe προσελκύουν όλο και περισσότερους κατοίκους.

Σε άλλα μέρη της βόρειας Κένυας, όπου το Better Globe δεν έχει ακόμη επιχειρήσεις, οι άνθρωποι αναγκάζονται να μετακινηθούν σε μεγαλύτερα χωριά και πόλεις αναζητώντας εργασία ή άλλους τρόπους επιβίωσης. Μπορούν συχνά να έχουν πρόσβαση σε τροφή, μέσω προγραμμάτων βοήθειας, αλλά ενώ λείπουν, η ξηρασία και η διάβρωση του εδάφους καταστρέφουν τα χωράφια τους, κάνοντας τα όλο και πιο άχρηστα.

Δημιουργούνται θέσεις εργασίας

Ένα από τα κλειδιά για την επιβράδυνση της μείωσης του πληθυσμού και της ερημοποίησης σε αυτές τις περιοχές, είναι η αειφόρος εργασία που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες, στους πραγματικούς εμπορικούς κανόνες και ιδιαίτερα σε τομείς επιχειρήσεων με συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Η παγκόσμια ζήτηση για ξυλεία είναι μεγάλη και χρειάζεται πολύς χρόνος για να καλυφθεί, καθώς τα δέντρα μεγαλώνουν αργά.

At the plant nursery in Kiambere, 72% of the employees are women, Kenya 2017.
Στο φυτώριο του Kiambere, το 72% των εργαζομένων είναι γυναίκες, Κένυα 2017.

Η ζήτηση για ποιοτικό ξύλο εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, γεγονός που είναι θετικό για το Better Globe, καθώς εστιάζουμε στη φύτευση δένδρων Mukau. Το Mukau έχει παρόμοια ποιότητα με το μαόνι και μεγαλώνει σχετικά γρήγορα. Κάθε χρόνο φυτεύονται μεγάλοι αριθμοί νέων δένδρων στις φυτείες μας, οι οποίες πρέπει να φροντίζονται καθόλη τη διάρκεια παραγωγής του δέντρου (περίπου 20 χρόνια). Αυτό εξασφαλίζει ότι θα υπάρχουν θέσεις εργασίας εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δημιουργία δασών σε ημιέρημες περιοχές είναι σίγουρα μια βιομηχανία ανάπτυξης για διάφορους λόγους.

Μία βιώσιμη τοπική οικονομία

Οι χωρικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να οργανώσουν τη ζωή τους έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν στα χωριά. Έχουν ακόμη μια συλλογική προσέγγιση σε θέματα χρημάτων και άλλων πόρων. Υπάρχει συνήθως ένα κοινό κεφάλαιο στο χωριό ή μία κοινή οικονομία και το μικρό ποσό που ανήκει στην κοινότητα, φροντίζεται συλλογικά. Αλλά το ταμείο του χωριού είναι συχνά πολύ μικρό για να κάνει μια διαφορά διαρκείας για το χωριό.

Mwethi Mwendi took a microloan of 100 USD, bought goats and improved living conditions for the entire village.
Η Mwethi Mwendi πήρε ένα μικροδάνειο της τάξης των 100 δολαρίων, αγόρασε κατσίκες και βελτίωσε το βιωτικό επίπεδο για όλο το χωριό.

Το Better Globe μπορεί μέσω των πακέτων δωρεών να δώσει χρήματα υπό τη μορφή μικροδανείων ,τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων ή κοινών έργων ανάμεσα στα χωριά, που με τη σειρά τους δημιουργούν αξία και έσοδα. Συχνά, είναι οι γυναίκες στις οποίες επιτρέπεται να δανείζονται ένα μικρό χρηματικό ποσό για να ξεκινήσουν κάποια δραστηριότητα δημιουργίας εισοδήματος ή να επενδύσουν σε κάτι που τους επιτρέπει να εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα.

Η ευαισθητοποίηση σημαίνει βιωσιμότητα

Οι άνθρωποι που μπορούν να ζουν και να αλληλεπιδρούν με τη φύση, γνωρίζουν συχνά ότι εξαρτώνται από το οικοσύστημα. Στις φυτείες μας, γίνεται σταδιακά όλο και πιο ξεκάθαρο για τους εργαζόμενους και το προσωπικό ότι πρέπει να νοιάζονται για τη γη και τη φύση, ότι χάρη στα δέντρα που φυτεύτηκαν στο έδαφος, δημιουργείται χρήμα που επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν και ότι έτσι προκύπτουν πολλές θετικές ευκαιρίες στις γύρω περιοχές.

Η βιωσιμότητα σημαίνει επίσης ότι πρέπει να υπάρξει συνειδητοποίηση σχετικά με τη λειτουργία του οικονομικού κύκλου. Μόλις ξεκινήσει ο οικονομικός κύκλος, σύντομα θα μειωθεί η ανάγκη εξωτερικής βοήθειας.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Better Globe είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και της διαφθοράς. Έτσι, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της οργάνωσής μας, η διασφάλιση ότι όλοι όσοι ζουν στους τόπους όπου εργαζόμαστε θα βγουν κερδισμένοι. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να πιστεύουν ότι θα αντιμετωπιστούν δίκαια και ότι το έργο μας βασίζεται σε υγιείς και βιώσιμες σχέσεις.

Save some of your money in trees and help reduce poverty

We invite you to make a difference in East Africa and contribute to a better world. Your trees will be managed in an ethical, sustainable, and long-term way. Click on the link to our shop and make a socially responsible purchase today. With us, it is profitable to help others.

Lucas Sköld
Στοκχόλμη, Σουηδία

Το καλύτερο πράγμα σχετικά με το Better Globe είναι η διαφορά που μπορώ να κάνω με τα χρήματά μου. Αισθάνομαι χαρούμενος γνωρίζοντας ότι τα χρήματά μου πηγαίνουν προς την εκπαίδευση των παιδιών, βοηθούν τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και ότι αποκαθιστά την ισορροπία της φύσης σε μέρη όπου είναι πραγματικά αναγκαία. Το γεγονός ότι μπορώ επίσης να έχω το Better Globe ως μέρος της στρατηγικής αποταμίευσης μου, το καθιστά μια τεράστια, σίγουρα ασυναγώνιστη νίκη.

Partners

επικοινωνηστε μαζι μας

Εάν έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο support@betterglobe.com

Φυτεύοντας δέντρα μειώνεται η απειλή για το κλίμα

Δεν αποτελεί νέο το ότι τα δέντρα συνεισφέρουν στην μείωση της απειλής για το κλίμα. Ήδη από την αναφορά του IPCC το 2018, δηλώθηκε ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο εκτάρια επιπρόσθετων δασικών εκτάσεων θα απαιτούνταν. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου με δάση, ή μια περιοχή ίση με την έκταση των ΗΠΑ. Όμως σύμφωναΔιαβάστε περισσότερα…