Η ιστοσελίδα Visual Capitalist μάζεψε στοιχεία σχετικά με τον αντίκτυπο του ανθρώπου στο δάσος, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Σήμερα, το δάσος καλύπτει το 30% της επιφάνειας του πλανήτη, αλλά κόβουμε ταχύτερα από ότι φυτεύουμε. Στην Αφρική, κόβονται 28 δένδρα για κάθε ένα που φυτεύεται.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900 υπήρχαν περίπου 50 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους στον κόσμο. Σήμερα, 100 χρόνια αργότερα, είναι λιγότερο από 40 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η παρακάτω εικόνα προέρχεται από το globalforestwatch.org και δείχνει τη διανομή των δασών σήμερα. Στην ιστοσελίδα τους, έχουν επίσης έναν διαδραστικό χάρτη που δείχνει την αλλαγή από το 2001 μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, δεν είναι ευχάριστο θέαμα.

Skogstäckningen i världen. Från GlobalForestWatch.org
The world’s forest coverage. From GlobalForestWatch.org

Το παρακάτω σχήμα δείχνει τη μεταβολή της δασικής κατανομής σε τετραγωνικά χιλιόμετρα ετησίως, από το 1990. Το κόκκινο χρώμα δείχνει τη μείωση και το μπλε την αύξηση. Πηγή: Παγκόσμια Τράπεζα.


Animation showing the increase and decrease in forest coverage per country since 1990.

Το παρακάτω δείχνει την αλλαγή ανά περιοχή μεταξύ του 1990 και του 2015.

Förändringen i skogsmark per region.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα VisualCapitalist. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε τόσο υπερήφανοι για την επιχείρησή μας. Μειώνουμε και αντιστεκόμαστε σε αυτήν την καταστροφική εξέλιξη μέσω της εργασίας που κάνουμε χάρη στη βοήθειά σας.


Ξεκινήστε να εξοικονομείτε σε δέντρα ή κρατήστε μια θέση σε ένα webinar

Αν θέλετε επίσης να πάρετε και εσείς μέρος, να κάνετε καλό, συμβάλλετε σε έναν καλύτερο κόσμο και να διαχειριστείτε τις αποταμιεύσεις σας με ηθικό, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο τρόπο χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Παρακαλούμε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ στην ιστοσελίδα, εάν έχετε άλλες ερωτήσεις. Έχουμε μια σελίδα Συχνών ερωτήσεων με τις 50 πιο συχνές ερωτήσεις και φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@betterglobe.com.

Απάντηση

Χωρίς σχόλια