Το 2018 ήταν ένα έτος γεμάτο γεγονότα για το Better Globe σε περισσότερους από έναν τομείς. Ο συνολικός αριθμός των πωληθέντων δένδρων φαίνεται να έχει φτάσει στο ίδιο επίπεδο με το 2017, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι μπορώ να γράψω ότι ο αριθμός των πακέτων δωρεών που πωλήθηκαν έχει αυξηθεί. Είμαι πανευτυχής, καθώς οι τακτικές μηνιαίες αγορές μας επιτρέπουν να λειτουργούμε την επιχείρηση με οικονομικά βιώσιμο τρόπο.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόοδος έχει σημειωθεί στις περιοχές της Κένυας και της Ουγκάντα, τόσο όσον αφορά τη φύτευση δέντρων όσο και τη διαχείριση. Ο στόχος μας είναι εδώ και καιρό να φυτέψουμε δύο φορές περισσότερα δέντρα από αυτά που έχουμε πουλήσει μέσα σε ένα χρόνο από τις αγορές πελατών. Το 2018 ήμασταν πιο κοντά από ποτέ σε αυτόν τον στόχο, κυρίως επειδή αρχίσαμε να καλλιεργούμε δέντρα ακόμα και στην Ουγκάντα.

Όπως πιθανότατα έχετε ήδη διαβάσει, μας πήρε 10 χρόνια για να φυτέψουμε 1 εκατομμύριο δέντρα, τα οποία αντιστοιχούν σε μερικές χιλιάδες εκτάρια. Ως εκ τούτου, ήταν μια τεράστια πρόοδος να καταφέρουμε να φυτέψουμε 1 εκατομμύριο δέντρα το έτος 2018 – αυτό που μας πήρε στο παρελθόν 10 χρόνια, ολοκληρώθηκε τώρα σε 12 μήνες.

Αυτό οφείλεται , φυσικά, στο ότι μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε συσσωρεύσει με την πάροδο των ετών στην Κένυα, αποφεύγοντας έτσι όλα τα προηγούμενα λάθη. Ένας άλλος εξίσου σημαντικός λόγος για την επιτυχία μας είναι ότι η πρόσληψη συνεργαζόμενων αγροτών συνεχίζει να λειτουργεί όλο και καλύτερα.

Ήμασταν σε θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους αγρότες-εταίρους μας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, μεταξύ άλλων, έχοντας μεταφερόμενους ειδικούς που βοηθούν, εκπαιδεύουν και συμβουλεύουν τους αγρότες, έχοντας συντεταγμένες GPS για κάθε αγρότη και αγρόκτημα, καθώς και μια επισκόπηση του αριθμού των δένδρων, των τύπων δέντρων και ούτω καθεξής.

Επιπλέον, εφαρμόσαμε επίσης μια σειρά διαφορετικών διοικητικών ενισχύσεων, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε ταχύτερα και να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, στις κοινωνίες και, κυρίως, στο περιβάλλον.

Προς το παρόν, έχουμε πάνω από 160 μόνιμους υπαλλήλους και πάνω από 470 εργαζόμενους με μερική απασχόληση στην Κένυα και την Ουγκάντα. Δεδομένου ότι πολλοί από τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση ζουν σε αγροτικές περιοχές χωρίς υποδομή, έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να οργανώσουμε το έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τώρα έχουμε, για παράδειγμα, ένα σύστημα όπου όλοι συνδέονται στις φυτείες με δακτυλικά αποτυπώματα, παίρνουν τα προσωπικά τους καθήκοντα και στη συνέχεια και τους μισθούς τους. Κάτι που εκτιμάται πολύ σε μια χώρα όπου οι μισθοί δεν έρχονται πάντα στην ώρα τους ή στο σωστό ποσό.

Έχουμε επίσης εργαστεί εκτενώς τον με έλεγχο, τη μέτρηση και την παρακολούθηση για τη συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησης. Ειδικά τώρα που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με περισσότερους συνεργαζόμενους αγρότες και σε περισσότερες χώρες. Εργαζόμαστε επίσης για να επικοινωνήσουμε καλύτερα την καλή δουλειά που κάνουμε, η οποία έχει οδηγήσει σε αρκετά πρωτοσέλιδα σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα και οι αρχές του 2019 έχουν πάει καλύτερα από ότι είχαμε υπολογίσει και ανυπομονώ να σας ενημερώνω κατά τη διάρκεια του έτους για την πρόοδο που σημειώνουμε. Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την υποστήριξη της επιχείρησής μας μέσω των μηνιαίων αγορών δέντρων και πακέτων δωρεών.

Rino Solberg,
Ιδρυτής και Πρόεδρος του Better Globe


Ξεκινήστε να εξοικονομείτε σε δέντρα ή κρατήστε μια θέση σε ένα webinar

Αν θέλετε επίσης να πάρετε και εσείς μέρος, να κάνετε καλό, συμβάλλετε σε έναν καλύτερο κόσμο και να διαχειριστείτε τις αποταμιεύσεις σας με ηθικό, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο τρόπο χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Παρακαλούμε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ στην ιστοσελίδα, εάν έχετε άλλες ερωτήσεις. Έχουμε μια σελίδα Συχνών ερωτήσεων με τις 50 πιο συχνές ερωτήσεις και φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@betterglobe.com.

Απάντηση

Χωρίς σχόλια