Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε τρεις εκλεκτές εκδηλώσεις πελατών σε όλη τη χώρα. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τις εισηγήσεις του Johan Gustafsson σχετικά με τις επιτυχίες του τρέχοντος έτους, τις ειδήσεις και το σχέδιο που θα ακολουθηθεί στο μέλλον.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, μετά την περσινή διοργάνωση, είναι η επιτυχημένη έναρξη των επιχειρήσεων στην Ουγκάντα. Κατά τη διάρκεια του έτους, ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε δέντρα με τους συνεργαζόμενους αγρότες στην περιοχή Dokolo, στη βόρεια Ουγκάντα.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα μηνών του έτους, έχουμε διανείμει περίπου ένα εκατομμύριο δενδρύλλια σε 2000 συνεργαζόμενους αγρότες, οι οποίοι εκπαιδεύονται ταυτόχρονα. Θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι παλιότερα χρειαζόμασταν περισσότερα από 10 χρόνια για να παράγουμε και να φυτέψουμε τον ίδιο αριθμό φυτών.

Μια άλλη είδηση είναι ότι έχουμε φυτέψει πάνω από 2.000.000 δέντρα, τα οποία αντιστοιχούν σε αρκετές χιλιάδες εκτάρια δασών. Αυτό που είναι μοναδικό είναι ότι αυτό το δάσος έχει φυτευτεί σε φυτείες στην ημιέρημο και με τη βοήθεια συνεργαζόμενων αγροτών. Πρόκειται για αύξηση 1.500.000 δέντρων από το 2015.

Αυξημένη παραγωγική ικανότητα

Ένας λόγος για τον αυξημένο αριθμό φυτευμένων δέντρων είναι η συμμετοχή και η επιτυχία των φυτωρίων. Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι αν θέλουμε περισσότερα φυτεμένα δέντρα, απλά πρέπει να αγοράσουμε περισσότερους σπόρους. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Το Better Globe είναι βασικά η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει αυτά τα δέντρα σε εμπορική βάση και ως εκ τούτου, η μόνη επιχείρηση που έχει ανάγκη και είναι σε θέση να αποκτήσει τα δενδρύλλια στις απαιτούμενες ποσότητες. Αυτή η ελαφρώς περίπλοκη διαδικασία εξηγείται σε αυτό το άρθρο.

Τον Φεβρουάριο του 2012, το φυτώριο του Kiambere είχε χωρητικότητα 75.000 φυτών ετησίως και έχει πλέον αυξηθεί σε πάνω από 1.200.000 φυτά. Αρκετά φυτά πωλούνται επίσης σε εξωτερικούς αγοραστές.

Εργαζόμενοι και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε από 415 πέρυσι το Νοέμβριο, σε περισσότερους από 625. Το ωρομίσθιο που λαμβάνουν είναι 0,45€ ανά ώρα, το οποίο πρέπει να συγκριθεί με αυτό ενός κρατικού υπαλλήλου στην ίδια περιοχή που λαμβάνει περίπου 0,28€ ανά ώρα. Πολλοί από τους ανθρώπους στις περιοχές αυτές, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας όπως αυτό ορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και αντιστοιχεί σε 0,23€ την ώρα. Ως εκ τούτου, οι θέσεις εργασίας στο Better Globe εκτιμούνται ιδιαίτερα.

Χρηματοδότηση σχολείων, νερού και μικροδανείων

Από το πακέτο δωρεάς, το οποίο πολλοί πελάτες επιλέγουν για να εξοικονομούν μηνιαία, μέρος των χρημάτων πηγαίνει απευθείας σε σχολεία, μικροδάνεια και έργα που σχετίζονται με το νερό.

Κατά το προηγούμενο έτος, διατέθηκαν περίπου 36.000€ για τη χρηματοδότηση τραπεζών μικροδανείων. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν σε οργανισμούς-εταίρους που ανοίγουν και διαχειρίζονται τις τράπεζες. Το Better Globe δεν έχει την ιδιοκτησία ή κέρδος από τις τράπεζες, αλλά παρέχει μόνο χρηματοδότηση για την εκκίνηση. Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες μικροδανείων έχουν λάβει χρηματοδότηση περίπου 25.000€. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κάθε μικροδάνειο είναι περίπου 80€, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για πολλά χρήματα. Πολλές χιλιάδες οικογένειες έλαβαν νέες ευκαιρίες χάρη σε αυτά τα μικροδάνεια.

Φέτος, πάνω από 100,000€ από τα πακέτα δωρεών,πήγαν σε προγράμματα που σχετίζονται με το νερό. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τα πάντα, από την αγορά δεξαμενών νερού, την εγκατάσταση υδρορροών και έως τον εφοδιασμό με νερό ολόκληρων περιοχών. Με τα χρόνια, περισσότερα από 485.000€ έχουν δωριθεί για παρόμοιες δραστηριότητες.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί περίπου 36.000€ για τη χρηματοδότηση σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων. Όπως και με τα μικροδάνεια, το Better Globe δεν λειτουργεί τα σχολεία, αλλά τα παρέχει σε οργανισμούς-εταίρους. Φέτος ένα νέο σχολείο αγοράστηκε, ανακαινίστηκε και άνοιξε με αυτά τα χρήματα. Μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο από το ταξίδι πελατών,σχετικά με το σχολείο.

Πρόκληση Πράσινης Πρωτοβουλίας

Για πολλά χρόνια, το Better Globe διοργανώνει ένα πρόγραμμα μαζί με το KenGen (τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας της Κένυας) και το Bamburi Cement (ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιμέντου παγκοσμίως), που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Για να το πετύχουν, βοηθούν και μαθαίνουν στους μαθητές να φυτεύουν δέντρα στα σχολεία τους. Ο στόχος είναι να φτάσουν τα 1000 σχολεία σε 10 χρόνια, φυτεύοντας συνολικά πάνω από 450.000 δέντρα.

Κατά τη διάρκεια του έτους, το πρόγραμμα έφτασε σε περσσότερα από 400 σχολεία, τα οποία έχουν λάβει βοήθεια από τα KenGen, Bamburi και Better Globe. Το Ίδρυμα KenGen έγραψε για αυτό πριν από μερικούς μήνες στον ιστότοπο του. Μπορείτε επίσης να βρείτε και άλλα άρθρα εδώ και εδώ.

Το σχέδιο για το μέλλον και η συνεργασία με το KenGen

Μία άλλη σημαντική είδηση, είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας της Κένυας. Το 2006 ξεκίνησε η πρώτη συνεργασία, όταν φυτεύτηκαν δέντρα στη γη του KenGen, γύρω από το φράγμα Kiambere. Τα τελευταία 10 χρόνια, η συνεργασία έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη, οπότε τώρα την επεκτείνουμε.

Το KenGen θα παρέχει περισσότερες εκτάσεις, όπου το Better Globe μπορεί να κατασκευάσει τόσο εργοστάσιο όσο και εργαστήριο, στην περιοχή Kamburu, κοντά στο Kiambere, στην Κένυα. Αυτό εγγυάται την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, εύκολη πρόσβαση σε οδούς και εγγύτητα με τις παλαιότερες εγκαταστάσεις παραγωγής και για το λόγο αυτό έχει βαρύνουσα σημασία.

Όταν έχουμε το δικό μας εργοστάσιο, θα μπορούμε να επεξεργαστούμε την ξυλεία μόνοι μας. Το εργαστήριο θα διευκολύνει την παραγωγή νέων φυτών, η οποία αποτελεί χρονοβόρο στοιχείο της γραμμής παραγωγής. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε με περισσότερες, σχετικές πληροφορίες στο μέλλον.

Η περιορισμένη προσφορά για εσάς, τον πελάτη

Συστήνουμε πάντα τις τακτικές αποταμιεύσεις. Είναι καλό για σας και είναι καλό για εμάς, γιατί πρέπει να πληρώνουμε μισθούς στους υπαλλήλους μας στην Αφρική κάθε μήνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανταμείβουμε την τακτική μηνιαία αποταμίευση που περιλαμβάνει 1 πακέτο δωρεάς και 10 δέντρα, δίδοντας 20 δέντρα μπόνους στο τέλος του έτους.

Το μπόνους μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά ανά πελάτη, για αυτό προσφέρουμε έκπτωση βάσει όγκου στους πελάτες που αγοράζουν περισσότερα δέντρα, πέρα από αυτές τις δώδεκα δωρεές και 120 δέντρα ετησίως.

  • Αν θέλετε να αγοράσετε 150 – 499 δέντρα μπορείτε να πάρετε 5% μπόνους δέντρα
  • Εάν θέλετε να αγοράσετε περισσότερα από 500 δέντρα μπορείτε να πάρετε 10% μπόνους δέντρα

Τα δέντρα μπόνους δίνουν την ίδια αναμενόμενη απόδοση με τα άλλα δέντρα. Αυτή η προσφορά είναι διαθέσιμη μέχρι τις 19 Νοεμβρίου. Κάντε την παραγγελία σας στέλνοντας ένα email με τον αριθμό πελάτη και τον συνολικό αριθμό δέντρων που θέλετε να αγοράσετε,στην εξυπηρέτηση πελατών στο support@betterglobe.com

Οι τακτικές αποταμιεύσεις και η πρώτη έκπτωση όγκου είναι ισοδύναμες

Σημειώστε ότι η προσφορά 5% αντιστοιχεί σε τακτικές αποταμιεύσεις, δηλαδή σε 1 πακέτο δωρεάς και σε 10 δέντρα. Επομένως, συνιστούμε να ξεκινήσετε με μηνιαία αποταμίευση και ενδεχομένως να συμπληρώσετε την αγορά σας, προτού χρησιμοποιήσετε την έκπτωση όγκου.

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι πάντα στη διάθεση σας εάν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια. Στείλτε μας ένα email στο support@betterglobe.com.


Ξεκινήστε να εξοικονομείτε σε δέντρα ή κρατήστε μια θέση σε ένα webinar

Αν θέλετε επίσης να πάρετε και εσείς μέρος, να κάνετε καλό, συμβάλλετε σε έναν καλύτερο κόσμο και να διαχειριστείτε τις αποταμιεύσεις σας με ηθικό, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο τρόπο χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Παρακαλούμε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ στην ιστοσελίδα, εάν έχετε άλλες ερωτήσεις. Έχουμε μια σελίδα Συχνών ερωτήσεων με τις 50 πιο συχνές ερωτήσεις και φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο support@betterglobe.com.

Απάντηση

Χωρίς σχόλια